kap ouderlijk huis bewaart herinnering deel 1

“We hebben lief en leed gedeeld onder het dak. Daar wilden we geen afscheid van nemen.” Het verouderde huis van zijn net overleden ouders aan de Beltenbosweg 1 moest afgebroken worden. Martin Schrijver, met hulp van zijn gezin, familie en vrienden, zorgde ervoor dat het rieten dak van datzelfde huis nu nog te zien is. Maar dan op enkele meters naast zijn nieuwe huis, op de schuur. Die schuur zie je als je van Raalte naar Heeten rijdt, direct na het loonbedrijf aan de rechterkant.

“Toen mijn ouders waren overleden besloten we met ons gezin hier te gaan wonen. We moesten een nieuw huis bouwen, want het huis van mijn ouders was enorm verouderd. Op het dak na. Dat was nog maar twee jaar oud. Wegdoen is dan natuurlijk kapitaalvernietiging,” weet Schrijver.

“Mijn oudste zus kwam op het idee het dak op de schuur te plaatsen die we in gedachten hadden. Ook vanuit emotioneel oogpunt belangrijk, want die kap doet aan ons ouderlijk huis denken. De herinneringen moesten meegenomen worden. Mijn ouders hadden zeven kinderen. We hadden er van alles meegemaakt, een geweldige tijd gehad, maar ook leed gedeeld.”

Maar hoe voer je zo’n spannende operatie uit? Dat lees je morgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.