je bent eigenlijk overal mee bezig

Aan het woord zijn Hans Blokpoel en Erik Steeman, vrijwilligers bij het Hoftheater. Gisteren kon je Deel 1 ook al lezen.

Wat moet je precies kunnen als je de techniek bij het Hoftheater wil regelen? “Het belangrijkste is dat je er veel zin in hebt. Je hoeft nog niet eens verstand te hebben van techniek”, vindt Hans. “Ik wist bij aankomst ook niets van de techniek, maar je kunt ingewerkt worden, je wordt niet zomaar aan je lot overgelaten”, weet Erik nog. “Het is wel belangrijk dat je een beetje een gastheer kunt zijn. Als de artiesten binnen komen zijn wij de eerste die ze zien. Dan moet de eerste indruk goed zijn. Verder doe je van alles bij de techniek: licht, geluid en regisseur tegelijk. Dat maakt het leuk.”

Ze vertellen met plezier over de gezellige groep. “We kunnen ongelooflijk slap met elkaar ouwehoeren. Dat moet ook wel, want je moet het met elkaar doen.” Maar hoe ziet zo’n dag bij de techniek er nou uit?

“Om 11.00 uur beginnen we zo’n beetje. Dan ontvangen we de artiesten met een kop koffie. De hele dag ben je bezig met kleuren in de lampen doen, effecten oefenen, het geluid regelen, vrachtwagens uitpakken, microfoons neerzetten. Daar ben je tot een uur of zes mee bezig. Dan gaan we vaak Chinees eten. Om half acht gaat de zaal dan open. Het moment suprème is dan aangebroken: de voorstelling kan beginnen en dan neem je plaats achter de knoppen. Om 12.00 uur wordt er geëindigd met een borrel. Een lange, maar oergezellige dag.”

Meehelpen bij het Hoftheater? Aanmelden kan via Herman Albers: 06-14656349

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.