huisraad zolang in het bos achtergelaten

“Maak ik mijn zondagse wandelingetje over het Reelaer onder Heino, kom ik daar een stapel afval tegen… Het leek wel de complete huisraad van een flat of zo. Vast zo van de aanhanger gekieperd.” Dat verhaal kregen we op de mail, dus zijn we zondag een kijkje wezen nemen. En inderdaad, we troffen op het prachtige landgoed Reelaer tapijten, lamellen, een doos vol kopjes en glazen, zelfs een gevelkachel aan. De politie bleek al gewaarschuwd, maar er zal nog geen tijd geweest zijn de troep weg te halen.

Bij ons komen dan de vragen op wie zoiets doet. Is het de helft van een huisraad, daar neer gedonderd door de helft van een (voormalig) echtpaar? Zo van jij er uit, dan ook de helft van de huisraad er uit? Was het de inrichting van een doorverkocht vakantiehuis? En zou er een adres tussen de rommel zitten dat naar de dader leidt?

Als dat laatste het geval is, dan gaat hem (of haar?) dat een boel geld kosten. Want de afvoer zal in rekening gebracht worden, de stortkosten komen er bovenop. En dan heb je nog te maken met een economisch delict. Dat levert bekeuringen op die niet mals zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.