hotseklotsvoetbal met autos dat is spektakel

Motorisch geweld… Het doet het toch altijd weer goed tijdens de Kermis in Lierderholthuis. Vandaar dat de Feestcommissie daar ook aan vasthoudt. De autovoetbal die zondagmiddag een groot publiek op de been bracht, deed een beetje aan autorodeo denken: ronkende motoren, rookpluimen, rondvliegende zandkluiten en spectaculaire taferelen…

Meer dan twintig jaar geleden werd het evenement al eens gehouden, nu kwam dus een nieuwe generatie aan zet. Zes teams (in het bezit van meerdere auto’s) bonden de strijd aan in de arena, waar een 350 kilo zware ‘voetbal’ het goal in gedirigeerd moest worden. Met een ‘rodeoklaar’ gemaakte auto wel te verstaan, die aan de voorkant was uitgerust van een grote stalen bumper.

“Súper, ik vond het geweldig om dit een keer te doen”, reageert deelnemer Rob Temmink van team De Baron uit Heino desgevraagd. “Het is net alsof je tegen een lantarenpaal aanloopt, je krijgt een enórme klap als je met je auto tegen die bal aanknalt!”

Het was telkens een hele toer om de bal uit de buurt van de omheining te houden, maar óók om verschoond te blijven van materiaalpech. Toch werd er zo nu en dan gescoord. Team de Wetteringschoevers uit Lierderholthuis (Bennie Nijhof en kameraden) won de finale van team Café De Baron uiteindelijk met 2-0.

Na een mega-optreden van de jonge band Fuse Gone uit Lierderholthuis werd de zeer druk bezochte kermis (waar het gerstenat rijkelijk vloeide!) zondagavond swingend afgesloten met een optreden van de formatie Landslip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.