heino ten voeten uit in het wooldhuis

In woonzorgcentrum het Wooldhuis aan de Paalweg in Heino is weer een nieuwe expositie te bezichtigen: “Heino ten voeten uit”. Het gaat dit keer om schilderijen gemaakt door de schildersgroep ‘Schildervrij’. De expositie duurt tot en met september 2007. Voor iedereen is de expositie iedere dag te bekijken en bovendien gratis toegankelijk.

Iedereen die Het Wooldhuis de komende maanden binnenloopt zal op de benedenverdieping prachtige en volslagen verschillende schilderijen tegenkomen, die de deelnemers (16 personen in totaal) van Schildervrij speciaal gemaakt hebben van plekjes in de voormalige gemeente Heino. Ook Laag Zuthem en Lierderholthuis dus…

Het Reelaer, de Colckhof, Den Alerdinck, boerderijen uit deze voormalige gemeente, een schilderij van Heino uit begin twintigste eeuw, de Katholieke en de Hervormde kerk, maar ook een stukje Lierderholthuis en fantasie schilderijen. Ieder koos zo zijn of haar onderwerp. Een beetje uit nostalgie, misschien wel heimwee naar de gemeente Heino bestaande uit Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis..

Schildervrij is opgericht in 1989, door de toen 80-jarige Martin Pouw, ooit een bewoner van het Wooldhuis. Ook van hem zijn een schilderij en pentekeningen te bewonderen. De bedoeling van Schildervrij is, dat iedereen welkom is en dat de deelnemers elkaar met raad en daad bijstaan als dat nodig is. Er is een kleine contributie in verband met de huur. Niemand is echt lid. En je komt wanneer je zelf wilt.

Van de meeste leden hangen er nu dus één of meerdere schilderijen in het Wooldhuis. Dus gewoon even gaan kijken. Na binnenkomst in het Wooldhuis de linkergang in en aan het einde van de gang gewoon verder lopen linksaf. Bij het verlaten van de expositie word je tevens gevraagd een boekje in te vullen (bij de receptie), want de makers willen graag weten wat je van de expositie vond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.