grote deelname blokje om heikera

Een gezellige drukte, zondagmorgen bij De Veldhoek aan de Lemelerveldseweg te Heino, waar de veertigste Blokje Om, een recreatieve tocht van Fietstoerclub Heikera, van start ging. Pakweg duizend mensen stapten op de pedalen voor een prachtige tocht van 30, 60, 100 of 200 kilometer. Geen wonder dat toerleider Flip Jonkman glom van trots.

“Het is ongelooflijk, maar iedere tocht hebben we opnieuw een recorddeelname! We weten wel dat er ook mensen zijn, die de tochten ‘zwart’ rijden, maar volgens Jo Lipman van de Veldhoek de Blokje Om is nog nooit zo druk geweest!” Vanwege de warmte was vooral de 30 kilometer tocht in trek (514 deelnemers), bij de 60 kilometer werden 420 deelnemers geteld, bij de 100 kilometer 131 en de 200 kilometer (naar Twente) 30 personen. De route ging dit keer oostwaarts, richting Dalfsen/Ommen.

Omdat het de veertigste editie van Blokje Om was, kregen alle deelnemers een gratis consumptie (gesponsord door Heikera én De Veldhoek), een gratis bidon van Vitens en een pakje drinken van de C1000 van de Worp Heino. De deelnemers kwamen uit het hele land, van Zeeland tot Tiel. Ook was er een grote groep fietsers uit Twello.

De volgende toertocht van Heikera is De Stöppelveldrit, die 13 augustus bij Laurel’s in Raalte van start gaat. Op 9 september volgt de Landschap Overijssel tocht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.