gigantisch panorama van salland op schuur

Salland krijgt er een nieuwe toeristische trekpleister bij. Met dank aan Schildersclub Mariënheem. Schilders van die club zijn namelijk gestart met een megaproject: Panorama Salland. Op de schuur van de nieuwe stal van de biologische melkgeitenhouderij Langkamp-Reimert aan de Wissinkweg komt het schilderij van 45 meter lang en vier meter hoog. Ga er maar aan staan.

De schildersclub over de uitdaging: “Omdat wij vonden dat het ontwerp in het bestaande landschap moest passen, kwamen we op het idee om een ontwerp te maken van het panorama van Salland. We beginnen in het westen van Salland, bij de toren van Fortmond aan de IJssel, en eindigen in het oosten, bij de toren van Palthe op de Sallandse Heuvelrug.”

Het gigantische werk moet aan het eind van de zomer klaar zijn. Wie de vorderingen wil zien kan naar de Wissinkweg in Mariënheem fietsen. Je kunt ook een knapzakroute wandelen, de Schaapskooiroute of de Tuinroute fietsen. Dan kom je er ook langs. Bij de VVV – waar deze routes te koop zijn – hebben ze al beloofd er extra aandacht aan te besteden.

Wie een kijkje gaat nemen, moet meteen even naar de sponsorborden kijken van de bedrijven die deze klus financieel mogelijk maken. Heel mooi zijn ze niet, maar als het panorama klaar is, zullen de borden vast weer weg gaan.

Hier vind je meer info over de schildersclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.