geen provinciale subsidie voor care hotel

Het European Care Hotel Heino kan geen subsidie van de provincie Overijssel verwachten, zoals dit eerder wel in het vooruitzicht was gesteld. Navraag leert ons namelijk dat het eerder beschikbaar gestelde half miljoen opgedeeld wordt in enkele delen, maar geen daarvan lijkt bestemd voor het European Care Hotel in Heino.

Of de beschuldiging van fraude de aanleiding is wordt niet expliciet gemeld, maar indirect lijkt dat wel het geval te zijn. De directeur van het logeertehuis wordt verdacht voor een bedrag van 1,8 miljoen euro te hebben gefraudeerd in de periode tussen 2000 en 2004.

Gisteren berichtten wij al over het feit dat de Stichting Stuurgroep Logeer Voorzieningen geen geld wilde steken in een proef van het logeertehuis. De stichting wilde een proef steunen waarbij mensen met een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking in een huiselijke omgeving worden verzorgd.

De honderdduizend euro die de stichting aanvankelijk wilde schenken aan het European Care Hotel Heino wordt nu uitbesteed aan andere gelijkwaardige projecten. Maar hoe zit het nu met dat halve miljoen dat de provincie Overijssel zou doneren? En gaat die sponsoring nog wel door na de recentelijke aantijgingen aan het adres van het logeertehuis?

De provincie zou maar liefst een half miljoen euro in de ontwikkeling van twee logeerhuizen willen steken, waaronder het European Care Hotel. Maar nu blijkt dat ook die donatie van de baan is, sterker nog: het halve miljoen van de provincie en de honderdduizend van de stichting blijkt hetzelfde geld te zijn.

“Gedeputeerde Staten hebben eerder dit jaar 500.000 euro beschikbaar gesteld voor de opzet van logeervoozieningen”, vertelt Karin Obdeijn van de provincie Overijssel. “Voor de uitvoering van dit project is een stichting opgericht (de eerder genoemde Stichting Stuurgroep Logeer Voorzieningen), die bestaat uit een aantal deskundigen, het Platform Mantelzorg Overijssel en vertegenwoordigers vanuit de steunpunten mantelzorg. Van de provinciale subsidie is 400.000 euro toegekend aan deze stichting. De resterende 100.000 euro is toegekend aan zorgaanbieder Krönnensommer in Hellendoorn.”

Volgens de berichtgeving van RTV Oost betekent een dergelijke constructie dat het Care Hotel in Heino het resterende bedrag mag ontvangen, maar hier is op het laatste moment toch van afgezien. “In eerste instantie wilde de stuurgroep in zee met het Care Hotel te Heino. Hiervan hebben ze echter afgezien. Dat betekent dat het provinciale geld nu niet voor het European Care Hotel wordt gebruikt, maar door de stichting wordt benut voor andere initiatieven”, besluit Obdeijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.