deventer ziekenhuis augustus 2008 in gebruik

Sallanders opgelet! Met ingang van augustus 2008 bevindt het Deventer Ziekenhuis zich niet meer op de huidige locatie Wezenlanden, maar nestelt het zich in het hagelnieuwe onderkomen op de Rielerenk. Hoewel het nieuwe gebouw nog niet volledig klaar is, blijkt het organisatorisch allemaal volledig op rolletjes te lopen. Maar om iedereen vast aan de nieuwe locatie te laten wennen volgt hier een bondig tijdspad aangaande de komende verhuizing.

Dat het Deventer Ziekenhuis zou gaan verhuizen was natuurlijk al veel langer bekend, maar de precieze datum stond nog niet vast. Ook nu kan er nog geen datum worden aangewezen, maar wel is duidelijk dat in week 34 van 2008 de verhuizing zich in de afrondende fase bevindt. Twee weken zou het hele onderkomen zich definitief onder het nieuwe dak moeten bevinden, dat komt neer op augustus 2008.

Om het ziekenhuis goed in gebruik te kunnen nemen, start vanaf het voorjaar van 2008 een periode van kwartiermaken en proefdraaien. Dan wordt onder meer (nieuwe) medische apparatuur geïnstalleerd en beproefd. Ook worden vitale gebouwinstallaties uitvoerig getest. Medisch personeel, verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen zich dan ook al voorbereiden op hun nieuwe werkomgeving.

De verhuizing is een omvangrijke logistieke operatie. Het oude ziekenhuis telt 3900 ruimtes waaruit medewerkers, patiënten en apparatuur overgebracht moeten worden. De patiënten gaan op één dag over, maar ook daarvoor moet de datum nog worden vastgesteld. De verhuizing is vlak na de zomervakantie vastgesteld om rekening te kunnen houden met vakantieperiodes van ziekenhuismedewerkers en toeleveranciers. Bovendien zijn er dan gewoonlijk minder patiënten dan in het voor- of najaar.

In de nieuwbouw brengt het Deventer Ziekenhuis de zorg- en dienstverlening op een veel hoger plan. Zo worden diverse poliklinieken flexibel opgezet, zodat zorgverleners de patiënt zoveel mogelijk op één dag kunnen helpen. Verder wordt de service fors uitgebreid. Patiënten kunnen bijvoorbeeld met elkaar of met hun bezoek eten in kleine afdelingsrestaurants met een brede menukeuze. Verder komen er meer aanvullende voorzieningen in en rond het bed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.