defibrillator overhandigd in dorpskern heino

Tonnie Groot Beumer, bestuurslid van Zij Actief afdeling Heino, heeft maandagavond Jan en Frida Beverdam, eigenaren van Marktzicht, officieel de defibrillator voor de Heinose gemeenschap overhandigd. Het levensreddende apparaat is een cadeau van Zij Actief afdeling Heino aan de dorpsgemeenschap en zal zijn plek krijgen in het horecabedrijf van Beverdam, dat zich midden in het centrum bevindt.

“Toen het geld er eenmaal was, vonden we dat we niet langer moesten wachten met de aanschaf. Zeker met de drukke Pompdagen in het vooruitzicht”, aldus Groot Beumer. Het bestuurslid kwam overigens nog met een nieuwtje: Zij Actief spant zich in om ook geld voor een twééde defibrillator bij elkaar te krijgen. Daarvoor wordt nog een goede plek gezocht.

Bij Marktzicht wordt ook de cursus ‘Wat te doen bij een hartstilstand en hoe gebruik ik de defibrillator’ gegeven. Er komt een sticker op het raam, die aangeeft dat zich hier een defibrillator bevindt, voorzien van benodigde telefoonnummers. Het voordeel van Marktzicht is dat de zaak vele uren open en telefonisch goed bereikbaar is. Het personeel gaat een cursus volgen. Tijdens overige uren kan men bij de aangrenzende Boni terecht, zo heeft bedrijfsleider Dick Ubink toegezegd, want ook daar zijn geschoolde mensen aanwezig.

“We vroegen ons af of het niet wat voor onze afdeling zou zijn om, in verband met ons zestig jarig bestaan in december 2007, het initiatief te nemen iets aan de Heinose gemeenschap te schenken”, licht Groot Beumer toe. “Met een sterfgeval van een Heinoër nog vers in het geheugen leek het ons dringend noodzakelijk een defibrillator aan te schaffen. We hebben het idee onze leden voorgelegd en besloten aan de slag te gaan om het benodigde bedrag bijeen te krijgen. Plaatselijk Belang zou 25 procent vergoeden, een mooi begin. Toen Jan Beverdam, na een sterfgeval van één van zijn klanten in de Heinose sporthal, voorstelde om de defibrillator in Marktzicht op te hangen, waren we daar erg blij mee. Hij voelt zich erg betrokken, daarom sponsort hij ons ook.”

Het geld inzamelen verliep boven verwachting. Zij Actief hield een collecte onder de leden, stond op de Plataan Snuffelmarkt en vond sponsors, waaronder de Rabobank en Univé. Bovendien kon de vereniging via een actie van Salland Verzekeringen voor een geschikte prijs een defibrillator aanschaffen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.