de n348 raalte ommen weer open

Dit was mogelijk omdat de provincie Overijssel een nieuwe aanbestedingsmethode heeft toegepast.

De weg is veiliger gemaakt door het nemen van een drietal maatregelen: a) het terugbrengen van de maximum snelheid van 100 naar 80 km/u; b) het aanbrengen van nieuwe strepen op de weg (dubbele doorgetrokken streep; inhalen verboden); c) het aanbrengen van bermverharding aan beide kanten van de weg.

De maatregelen waren nodig, omdat er op de N348 te veel ongelukken gebeuren. De laatste vijf jaren vonden er ruim 150 geregistreerde ongelukken plaats met 7 dodelijke slachtoffers en meer dan 20 ziekenhuisgewonden.

Normaal zouden de werkzaamheden zo’n zes weken in beslag hebben genomen, waarbij alleen overdag wordt gewerkt in een normale werkweek. Nu is er echter dag en nacht aan de weg gewerkt. Op de topdag, donderdag 5 juli, waren er 100 mensen van aannemerscombinatie Temmink/Schagen aan het werk met 13 asfaltfrezen, 9 veegzuigauto’s, 60 vrachtwagens en 6 walsen. Het veiliger maken van de weg (totale lengte: 19,9 kilometer) is gecombineerd met het uitvoeren van groot onderhoud op de rijbaan, aan bruggen, tunnels, viaducten en met het beter afstemmen van de verkeerslichten.

Om de wegwerkzaamheden aan de N348 snel en veilig te laten plaatsvinden, werd de weg vanaf 2 juli jongstleden in twee fasen (Lemelerveld-Ommen en Raalte-Lemelerveld) afgesloten voor alle verkeer. Gedurende de wegafsluitingen werd het verkeer omgeleid. Het heeft nauwelijks tot problemen geleid. De werkzaamheden hebben in totaal 3,2 miljoen euro gekost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.