bottermarkt valt tegen door slecht weer

De straat voor de Plaskerk veranderde nog net niet in een grote plas, maar het scheelde niet veel. “Aan twee dingen kan de mens nou eenmaal niets doen. Aan het weer en aan de dood”, zegt een teleurgestelde medewerker dan ook. Het is treurig om te zien. Allerlei kraampjes met mannen en vrouwen, geheel in traditionele kledij, die er het beste van proberen te maken, maar niet beloond worden. “Door het wisselvallige weer komt er niet veel man op af. En dat is best zuur, want er zit toch een grote voorbereidingstijd in.”

Dit was de eerste in een reeks van acht Sallandse Bottermarkten, die volgens de traditie alle woensdagen in juli en augustus tot en met de woensdag voor Stöppelhaene worden gehouden. Hopelijk hebben de resterende markten meer geluk met het weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.