alle verkeersborden weg uit lierderholthuis

De welstandscommissie afschaffen voor huizen onder het half miljoen, de kapvergunning vrijgeven behalve voor bijzondere bomen en alle verkeersborden de straat uit. De VVD in Raalte maakt werk van de Vrijheid in haar partijnaam.

Het idee verkeersborden te verwijderen is hier en daar al beproefd. NOVA besteedde al eens een uitzending aan de proef in Oudelande. Mooi moment daarin is de man die niet eens gemerkt had dat de borden weg zijn. Steven Emmens van de EO was er ook voor het Radio 1-programma de Ochtenden. Je moet de mediaplayer even naar 33 minuten klikken en het item staat scherp.

In het Algemeen Dagblad een artikel over Oosterwolde waar ze één kruising van verkeersborden hebben ontdaan. Het bleek een succes. Want iedereen neemt nu zijn eigen verantwoordelijkheid, houdt rekening met een ander en kijkt beter uit.

We hebben bij de Vara een item over een kruising in Makkinga gezien – die we niet meer terug kunnen vinden op internet – waar een verkeersdeskundige zonder eerst uit te kijken zo diagonaal een kruising oversteekt. Een boel getoeter, maar geen ongevallen. Even later loopt hij dezelfde diagonaal, alleen nu achteruit. En er gebeurt weer niets.

Ben Nijboer van de VVD: “Laten wij dat nu ook eens proberen. Wat zou er gebeuren als we in Laag Zuthem en Lierderholthuis alle borden weghalen?” Hij vindt het wel een proef waard. “Maar dan moeten ze de borden van een doodlopende straat wel laten staan. Want in Oudelande ging dat met een vrachtwagen fout. Moest ie helemaal achteruit rijden.”

We zijn benieuwd wat Salland van dit initiatief vindt. We gaan op zoek naar reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.