zuid koreaanse hackers op sallandse sites

Zuid Koreaanse hackers proberen de laatste tijd steeds vaker Sallandse servers te hacken. Ze doen dat om via die servers spam de wereld in te helpen. Als de spam-ontvanger de afzender dan blokkeert hebben de eigenlijke verzenders er geen last van, maar gaan ze via andere servers weer verder. Bedrijven die er last van hebben, willen hun naam daar liever niet aan verbonden hebben.

Spam-verzenders willen zoveel mogelijk spam de wereld in helpen. Maar omdat dat in vele landen verboden is én omdat de afzenders vaak geblokkeerd worden door spamfilters, hebben de afzenders belang bij toegang tot andere servers. Dat kan vrij simpel als ze naam en wachtwoord weten van iemand die toegang heeft tot een server. Een naam is meestal simpel te achterhalen. Maar erger, codewoorden zijn ook wel te achterhalen. Er is zelfs een speciaal woordenboek voor wachtwoorden op de markt: de Dictionaire Password for Hackers.

Salland Centraal won informatie in over hoe je je daar tegen kunt verweren. Gouden tip is dat je de computer zo moet instellen dat hij zichzelf blokkeert als je een wachtwoord voor de derde keer verkeerd intypt. Hackers laten namelijk gerust programma’s op een server los die 24 uur lang een oneindige reeks van wachtwoorden uitproberen. Maar is een hacker echt binnengedrongen, dan is hij niet zo maar weer weg. Je server helemaal opnieuw formatteren is dan vaak de enige oplossing. Vooral voor grote bedrijven is dat een duur grapje.

Grootste probleem als een hacker je server gebruikt voor spam, is dat derden via jouw e-mailadres spam toegestuurd krijgen. Om dat te voorkomen blokkeren ze jouw computer of e-mailadres waardoor deze ook voor gewone berichten dan niet meer op een normale manier te gebruiken is. De hackers zijn dan overigens al lang weer vertrokken om via andere servers spam te sturen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.