zorgmaatjesproject wooldhuis groot succes

De vrijwilligers van het Heinose Wooldhuis mogen deze week lekker achteroverleunen. Hun werk wordt tot vrijdag opgepakt door leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool St. Nicolaas uit Lierderholthuis, die als ‘Zorgmaatje’ de hele week de handen uit de mouwen steken in het verzorgingstehuis. Navraag leert dat zowel bewoners als Zorgmaatjes genieten van een leuke, gezellige week!

In het restaurant en in de keuken helpen, de post bezorgen, bewoners halen en brengen en in de huishoudelijke dienst meedraaien. Maar ook gezellig samen eten en elke middag gezamenlijke activiteiten ondernemen, zoals oud-Hollandse spelen, bewegingsactiviteiten enzovoorts. De ouderen genieten zichtbaar van de jongelui, die deze week wat leven in de brouwerij brengen en voor een stukje afleiding zorgen.

Wél jammer dat het weer niet erg meezit. De jongelui logeren samen met hun leerkrachten in een tentenkamp in de tuin van het Wooldhuis. “We moeten maar een beetje improviseren, wat de buitenactiviteiten (tuinfeest) betreft”, zegt Daatje Bergman, coördinator vrijwilligers van het Wooldhuis.

Hoogtepunt wordt donderdag de Boerenbruiloft in Ot-en-Sienstijl, waarbij een (onechtelijk) paar wordt getrouwd. Twee Zorgmaatjes fungeren als bruidsjonker. Het paar arriveert om 19.00 uur met paard en wagen bij het Wooldhuis en de ‘pastoor’ gaat het huwelijk inzegenen. Zoals een échte boerenbruiloft betaamt worden er ook leuke stukjes opgevoerd door personeel én Zorgmaatjes.

Het Zorgmaatjesproject in Heino is een nieuwe variant van het oorspronkelijke idee; in plaats van (achter) kleinkinderen van de verzorgingshuisbewoners, zijn deze keer echter kinderen van een basisschool Zorgmaatje. Doel van het Zorgmaatjesproject is de kinderen kennis te laten maken met het leven in een verzorgingstehuis, zodat zij een positief beeld krijgen van de ouderenzorg en hun betrokkenheid en verantwoordelijkheids-gevoel wordt bevordert. In die zin sluit het nauw aan op een maatschappelijke stage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.