zorggroep raalte leuk leven belangrijker

Een leuk leven voor de cliënt is belangrijker dan het precies naleven van protocollen en systemen. Dit zegt directeur Anton Groot Koerkamp van Zorggroep Raalte in een reactie op een gisteren verschenen onderzoek, waaruit blijkt dat een zorgkeurmerk niet per definitie voor goede zorg staat. “Niets nieuws”, volgens Groot Koerkamp. “Dit is al twintig jaar bekend. Het is met dit onderzoek alleen nog maar eens bevestigd.”

In het onderzoek van het bureau Plexus wordt volgens de directeur van Swaenewoerd, Angeli Custodes, Stevenskamp en Maria-Oord veel gekeken naar protocollen en systemen en niet naar de ervaringen van cliënten. Daarom haalt Groot Koerkamp liever de consumentengids van september 2006 erbij. “Daar werd veel meer naar de cliënt geluisterd. Hoe denkt die over het eten, over de zorg en hoe tevreden is hij of zij? Swaenewoerd bleek op dat gebied de beste van Overijssel. Het onderzoek van Plexus zegt niets over goede verzorging en tevredenheid van cliënten.”

Toch wil Zorggroep Raalte nog dit jaar het verplichte keurmerk halen. “Omdat het én én moet zijn. Zowel de beleving van de cliënt is van belang, als het protocol en het werken via een bepaald systeem. Maar ik blijf er bij dat dat eerste van groter belang is. Een leuk leven is het belangrijkste wat er is. Als de mensen plezier hebben, dan is iedereen gemotiveerder en komt er een lach op ieders gezicht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.