zondag muzikaal landleven in luttenberg

‘Het muzikale landleven’ staat zondag op het Luttenbergse programma van de Stroatkjels. Het is al weer het zesde straatkorenfestival. Tussen 12.45 en 17.00 uur wordt het een gezellige boel in het centrum van Luttenberg, met het hoogtepunt om 17.00 uur als alle koren tezamen een lied zullen aanheffen.

Uit de aankondiging die we uit Luttenberg binnen kregen:

“Omgeven door een sfeervolle braderie in landlevenstijl zullen acht koren u weer trakteren op een keur aan liederen. Zij zullen u laten genieten van zeemansliederen, schoolliedjes uit grootmoeders tijd, Nederlandstalig, Buitenlandstalig repertoire van niet zo lang gelee, Oudhollandse liedjes en smartlappen. Kortom, voor elk wat wils. Deze middag kunt u ook genieten van diverse spectaculaire straattheateracts, een schaapskudde gedreven door het dorp, een demonstratie schapenscheren, een hoefsmid die een paard van een stel nieuwe ijzers zal voorzien, een nostalgische rit in een echte paardenkoets. Ook denken we aan de kinderen met een kinderboerderij, een springkussen, een sminckstand, een ballonnen-clown en ponyrijden.” U ziet dus: een dag die beslist een plaatsje in uw agenda verdient.

Toegang en parkeren is gratis.

De deelnemende koren zijn:

Rozen en Gladiolen uit Amersfoort (smartlappenkoor)

De Rooise Dommelklanken uit Son en Breugel (mannenkoor)

Een lach en een traan uit Lichtenvoorde (smartlappenkoor)

Iselanders uit Zwolle (gemengd shantykoor)

Heerlijk leed uit Emmen (smartlappenkoor)

Windkracht 13 Zuidlaren (shantykoor)

´t Zwarte Gat uit Zuidwolde (shantykoor)

De Stroatkjals uit Luttenberg (mannenkoor met iene vrouwe)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.