withag eindigt als derde op de nurburgring

Bob Withag heeft zondag op de Duitse Nürburgring met een derde plaats tijdens de ONK-race succesvol zijn tweede plek in het kampioenschap weer veroverd. De Yamaha-coureur had lang uitzicht op een tweede plaats, maar in het slot wist Harry van Beek de piloot van het Lemelervelds/Bornse team nog te achterhalen.

Het Yamaha-MGM-Racingteam had zich afgelopen weekend dubbel ingeschreven voor zowel het Internationaal Duits Kampioenschap als de ONK-race, met de reden om extra testkilometers te kunnen maken. Withags inbreng in het IDK bleef dan ook beperkt tot een kwalificatie, waarin hij geen vuist kon maken met een 26e tijd.

De tijdtraining in de Dutch Superbikes leverde echter een achtste startpositie op. Alleen in de eerste minuten van de sessie was er geen sprake van regen en kon een snelle kwalificatietijd worden neergezet. Withag had toen nog niet aangezet voor een snelle ronde en moest dat bekopen met een enigszins teleurstellende achtste plek.

Veel nadeel van zijn achtste positie bleek Withag in de race echter niet te hebben. Na de eerste ronde lag de motorcoureur al op plek vier, welke hij bovendien kon uitbreiden naar een tweede positie. Na een tijd achter kampioenschapsleider Arie Vos gereden te hebben kon de tweede plek op het eind echter niet naar de finish gebracht worden. Wederom gooiden de weersomstandigheden roet in het eten, aangezien de baan sneller opdroogde dan waar het team op gerekend had.

Harry van Beek bleek de hele race zuiniger te zijn geweest met zijn banden en kon in het slot Withag – die nog op regenbanden reed op een nagenoeg droog circuit – nog passeren. De derde plaats voor Withag leverde hem wel 16 punten op in het kampioenschap, waardoor hij weer de tweede positie bezet achter Arie Vos. Illusies hoeft het team uit Lemelerveld echter niet meer te maken; Vos liet zich afgelopen weekend namelijk tot kampioen van de Dutch Superbikes 2007 kronen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.