wespenplaag op komst door warmte in april

Ze gaan natuurlijk gelijk op zoek naar nectar. Dat vinden ze bij de bloemetjes. Maar ze zijn misschien nog wel meer tevreden met suiker dat ze in een colaglas of in de ranja aantreffen. Kortom: in de achtertuin en op terrasjes gaan we er nog flink last van krijgen. Salland Centraal ging op zoek naar preventieve maatregelen.

“Wij hebben al extra wespenvangers ingeslagen”, zegt een medewerker van de Formido in Raalte. Het gaat om de bekende modellen, waar je ranjasiroop in moet doen. De wespen komen op de zoetigheid af en raken gevangen, aangezien de wespenvangers zo ontworpen zijn dat er voor de beestjes geen weg meer terug is. Formido heeft de wespenvangers in twee uitvoeringen: plastic en aluminium. “Door wespenvangers uit de buurt van je terras op te hangen, houd je de wespen op afstand. En heb je er dus minder last van.”

Maar als de overlast van wespen al dusdanig groot is, dan beschikt Formido ook over andere bestrijdingsmiddelen. “Zo hebben wij een speciale spray, waarmee je op een afstandje een nest kunt bestrijden. Deze spuitbussen zijn vooral handig voor plekken waar je lastig bij kunt komen. En daarnaast is het ook mogelijk om poeder te gebruiken. Dat werkt echt heel goed.”

Met het poedervormig bestrijdingsmiddel is het de bedoeling om de uitvliegopening van een nest te bestuiven. “Bij voorkeur ’s nachts, want dan zijn de wespen het rustigst.” Dit middel wordt dan aan het lijf en de poten van de wespen het nest binnengebracht. Hierdoor sterven de larven en komt het volk in de problemen, of de koningin sterft waarna het gedaan is met het volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.