vriendelijk blauw uniform voor verzorging

Personeel van Zorggroep Raalte krijgt dezer dagen een nieuw uniform. Vanmiddag was er daarom een modeshow in Angeli Custodes. Morgen volgen Swaenewoerd (waar ook Maria-Oord Luttenberg bij betrokken is) en Stevenskamp in Heeten.

Tijdens die modeshow krijgen de bewoners van de tehuizen de nieuwe kleding te zien, maar ook wordt teruggekeken hoe de tenues er vroeger uitzagen. Want er blijkt nogal wat te zijn veranderd door de jaren heen. Aan de kleding kun je een beetje die veranderingen binnen het verzorgingstehuis zien.

De opvatting is steeds meer dat de bewoners er hun thuis hebben. De verzorging staat steeds meer in het teken van een goed huis en welzijn bieden. Daarmee zijn de tenues iedere keer een stukje vriendelijker qua uiterlijk geworden. De nieuwe tenues die vandaag en morgen aan de bewoners getoond worden zijn om die reden niet meer wit, maar vriendelijk blauw. Er is nog even overwogen om de verzorging voortaan in gewone dagelijkse kleding te laten werken. Maar de verzorging zelf vond dat nog net een stapje te ver gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.