volleybal en zwemvierdaagse onafscheidelijk

Het had dit jaar wat meer voeten in de aarde dan voorgaande jaren, maar uiteindelijk is HEVO – dankzij hoofdsponsoren Seine Meubelen, de Rabobank en Mensink Hekwerk – er tóch in geslaagd weer een recreatief volleybaltoernooi te organiseren op de speelweide van het Heinose buitenbad De Tippe. Zoals altijd gelijktijdig gehouden met de zwemvierdaagse, op touw gezet door de plaatselijke zwemvereniging.

Liefst 45 teams (waarvan drie jeugdteams tot 15 jaar) hadden zich voor deze 32e editie van het meerdaagse volleybaltoernooi ingeschreven. De eerste wedstrijden gingen maandagavond van start met een A poule voor prestatieve teams en een B poule voor recreanten. De finale wordt donderdagavond gespeeld. Jan Holterman en Doortje Oortwijn van de organisatie stralen. “Met z’n allen hebben we de schouders er flink ondergezet. Dat viel niet mee, want het was kort dag; de afgelopen paar weken moest nog zóveel gebeuren.”

Mooi weer én dat – inmiddels vertrouwde – supergezellige sfeertje… Volleybalminnend Heino is tevreden gesteld. Ook zwemclub De Tippe, die gisteravond een demonstratie synchroonzwemmen door leden van de Oostdobbers op het programma had staan en een les aquasteps en aerobic van het badpersoneel, kon tevreden zijn: zo’n 457 mensen hadden zich ingeschreven voor de zwemvierdaagse en dat zijn er tientallen meer dan vorig jaar. Bovendien hadden zich 80 personen aangemeld voor het sponsorzwemmen ten behoeve van het Ronald MacDonald Kinderfonds. Donderdagavond om 19.30 uur maakt wethouder Gebben de opbrengst bekend en zal de cheque worden overhandigd.

Maar er is deze week nog veel meer te doen: dinsdagavond kan men zich vermaken met sponsgooien, is er een estafette hindernisbaan en het onderdeel met Glans van de schans voor iedereen vanaf groep 6. Woensdag staat de familie of individuele estafette op het programma. Iedereen kan met een groep van twee volwassenen (vanaf 18 jaar) en twee kinderen aan dit programma deelnemen. Ook alleen kan men aan de estafette meedoen. Verder staat ‘buikschuiven’ op het programma.

Op de afsluitende donderdag staat ‘Met glans van de schans’ voor kinderen van groep 3 tot en met groep 5 op het programma en ‘knikkerduiken’ in het ondiepe bad. Op de speelweide geeft Vital Centre een lesje Body Combat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.