vogeluitlaatservice voor vakantiegangers

Met een gerust hart op vakantie, omdat je weet dat je vogels goed worden verzorgd. Voor vogelliefhebbers was dat altijd een probleem, maar met de ‘vogeluitlaatservice’ is dat probleem in één keer opgelost.

Je hond onderbrengen bij een pension, je kat laten verzorgen door de buurvrouw, de vissen laten voeren door je neef; voor elk dier is er een oplossing als zijn baasje op vakantie wil. Voor vogelliefhebbers was het echter lastig om iets te regelen. Vogelkweker Marcel Boxebeld uit Mariënheem startte daarom met een vogelpension, waar de vogels kunnen worden ondergebracht terwijl hun baasje eindelijk eens rustig op vakantie gaat.

Boxebeld ondervond aan den lijve het probleem toen hij vorig jaar verhuisde en de boel grondig ging verbouwen. “De vogels kwamen op het tweede plan en ik moest een noodhok maken. Dat ging me aan het hart.” Hij bemerkte dat veel vogelliefhebbers met dit tijdelijke huisvestingsprobleem worstelden en bouwde het noodhok uit tot een heus vogelpension. Hier worden de vogels opgevangen, verzorgd en wordt eventueel een vogelarts ingeschakeld als een dier onverhoopt ziek mocht worden.

Maar wat doe je als je in Limburg of Noord-Holland woont en het pension in het Overijsselse Mariënheem staat? Hiervoor bedacht Boxebeld de vogeluitlaatservice. De vogel blijft hierbij ‘thuis’, maar wordt dagelijks in zijn eigen volière gevoerd door een plaatselijke verzorger. De verzorger is een liefhebber/kenner die precies weet wat de vogel wil en het beest vertroetelt, terwijl zijn baasje eindelijk eens op vakantie is. Doordat de tijdelijke verzorger letterlijk dichtbij woont, zijn de kosten voor de vogeluitlaatservice gering.

Op dit moment is initiatiefnemer Boxebeld bezig met het opzetten van een landelijk netwerk. Via de site staging2.vogelpension.nl kunnen vogeluitlaatservicemedewerkers zich aanmelden. Dat de service in een behoefte voorziet, merkte Boxebeld toen hij amper twee dagen ‘open’ was. “Er belden mensen uit België die drie dagen later op vakantie wilden. Ik moest nog even snel papegaaienkooien kopen om te zeggen dat het oké was.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.