verbiedt raalte drankverkoop jongeren

Het is minister Ter Horst niet gelukt de leeftijd op te schroeven voor verkoop van alcohol. Nu mag je zwak alcoholische dranken kopen vanaf je 16de. Als het aan de minister ligt wordt dat 18 jaar. Maar de Tweede Kamer houdt dat tegen. De reactie van Ter Horst: “Dan moeten gemeenten zelf maar bepalen wat ze willen.”

De regionale politie heeft al eerder gezegd voorstander te zijn van het optrekken van de leeftijd. Die zou het zelfs geen probleem vinden als drankverkoop in supermarkten verboden wordt. Hoe minder verkooppunten en hoe minder mensen mogen drinken, hoe makkelijker ze kunnen controleren, is de redernatie daar achter.

RTL Nieuws hield een enquête in heel Nederland en wat is de verrassende uitkomst? Drie op de vier jongeren tussen 16 en 19 jaar vindt dat je alcohol pas zou moeten kunnen kopen als je 18 jaar bent. Van de mensen tussen 20 en 35 jaar, vindt zelfs vier op de vijf dat de leeftijd moet worden opgeschroefd.

Ter Horst is haar actie tegen alcoholgebruik begin mei begonnen. Overijssel is een voorbeeldprovincie. En de gemeente Raalte daarbinnen weer een voorbeeldgemeente. Nu Ter Horst het niet voor elkaar kreeg de leeftijd landelijk op te schroeven, is het dus van belang te weten wat de gemeente Raalte gaat doen.

We zullen het dinsdagavond aan wethouder Elshof voorleggen. Hij heeft immers geroepen er alles voor over te hebben drankmisbruik bij jongeren tegen te gaan. En dinsdagavond houdt het CDA er een lagerhuis-achtig debat over (zie elders in dit dossier).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.