veel gemeentehuispubliek op weg naar 2020

In tegenstelling tot vorige week in Heino, zijn er gisteren wel tassen uitgereikt aan publiek dat kwam meepraten over de toekomst van Raalte. In Heino was er geen publiek om ze uit te delen. In Raalte wel. Maar als iedereen die tas vandaag meeneemt naar zijn werk, konden er in het gemeentehuis nog wel eens heel veel mensen elkaar tegen komen met dezelfde tas. Want er waren zestig mensen afgekomen op de discussieavond. Wie wethouders, raadsleden en ambtenaren een beetje kent, wist dat zij zeker de helft van de stoelen vulden.

Maar de discussie leed er niet onder. Er kwamen goede ideeën op tafel over hoe Raalte er in 2020 uit moet zien. Mooiste idee vonden wij zelf de dorpspas, een pas die je moet kopen, maar die je vervolgens weer heel veel voordelen geeft. Bijvoorbeeld gratis openbaar vervoer of korting op voorzieningen. Waarom dat een goed idee is? Nou, mensen hebben de mond vaak vol over behoud van voorzieningen in de kleine kernen, maar gaan voor de boodschappen leuk naar de goedkopere supermarkten in de grotere kernen. Met de dorpspas doe je concreet mee aan de leefbaarheid van je dorp. Toegegeven, het idee moet nog verder uitgewerkt worden. Wie ideeën heeft, laat het ons weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.