veel bekijks bij biologisch varkensbedrijf

Het biologische bedrijf van de maatschap Bosch, aan de Delmterweg in Heino, heeft een compleet nieuwe kraamstal voor 90 zeugen gebouwd. Op de open dag die zaterdag werd gehouden, kreeg het publiek gelegenheid een kijkje te nemen.

Het bedrijf is nu voorzien van de modernste technieken en voldoet aan de nieuwste richtlijnen. Zowel burgers als collega-varkenshouders en overige agrariërs waren op de open dag afgekomen. Collega- biologische varkensboeren verzorgden rondleidingen, verder was er een proeverij van slagers, informatiestands van bedrijfsrelaties en konden kinderen zich vermaken op een springkussen.

Coen Bosch en zijn familie namen talloze felicitaties in ontvangst. Voordat hij aangeeft waar hij het meest trots op is? “De buitenuitloop voor de biggen en zeugen vind ik zelf het mooist. We proberen vandaag een goed en eerlijk beeld te geven van ons bedrijf. Binnen de biologische sector ben je toch erg afhankelijk van het imago van de varkenshouderij.” Bosch boert al tien jaar biologisch. Het bedrijf, dat 960 vleesvarkenplaatsen telt, is nu uitgebreid van 140 naar 280 zeugen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.