Home / archiefcentraal / van veen ontvangt groepen salland festival

van veen ontvangt groepen salland festival

Burgemeester Pieter van Veen heeft vandaag aan het einde van de middag de groepen van de 31ste editie van het Salland Festival ontvangen. In het gemeentehuis heette hij met name de buitenlandse groepen van harte welkom.

Het was voor de meeste dansgroepen eigenlijk de eerste kennismaking en dat liep in het begin uiteraard even stroef. Maar toen er eenmaal muziek werd gemaakt, barstte het feest al snel los. Naast dansgroep Ralda uit Raalte, zijn er groepen uit Mongolië, Costa Rica, Zuid Korea, Turkije, Hongarije en Italië. De groep uit Finland arriveert pas morgen.

De groep uit Togo zal door Visa-problemen niet op het Salland Festival verschijnen. De afgelopen weken is intensief contact geweest tussen de diverse festivalorganisaties en de Togolose groep. Zelfs een door de burgemeester ondertekend document heeft niet kunnen helpen de Visa aanvraag te bespoedigen.

De afzegging van Togo is als eerste een teleurstelling voor de desbetreffende gastgezinnen. Daarnaast moet het programma aangepast worden. Uiteraard is het ook voor de organisatie een deceptie, dat het Afrikaanse continent nu niet is vertegenwoordigd op het Salland Festival. Het gastgezinnen probleem is hiermee gelukkig wel opgelost.

Lees ook

Luttenberg maakt zich op voor Dorpskwis

LUTTENBERG – In Luttenberg vindt op zaterdag 30 oktober een Dorpskwis plaats. Honderden dorpsgenoten, verenigd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.