topgroep zuid korea naar salland festival

De folkloristisch dansgroep Chun Soonhee Dance Troupe uit de hoofdstad Seoul komt voor het eerst in Nederland en wel in Raalte. Het is ook voor het eerst dat de organisatie van het Internationaal Folkoristisch Salland Festival een groep uit dit land op hun festival verwelkomen. Hoewel in de afgelopen 31 jaar meer dan 65 landen het Salland Festival bezocht hebben, zijn er dit jaar zelfs twee nieuwe landen bij. Naast Zuid Korea is dit het Midden-Amerikaanse land Costa Rica.

De groep Chun Soonhee Cance Troupe is een typisch Zuid Koreaanse groep. Grote en kleine gongen, vredesfluiten, en drums in alle soorten en maten. Traditioneel zijn het de vrouwen die met hun charme en souplesse de dansen uitvoeren. Hiermee beelden ze vaak de bloeiende bloem uit (zie foto). Het is een jonge, enthousiaste groep die het geweldig vindt om in het land van Guus Hiddink hun cultuur en dans te laten zien.

Het tweede nieuwe land voor het Salland Festival is Costa Rica. De groep met de veelzeggende naam Grupo Costa Rica komt met 30 personen naar Raalte. De groep is opgericht met als doel het redden en sterker maken van het immateriële

erfgoed. De groep wil niet alleen het land een groep geven die de folklore middels dans, zang, kostuums, muziek en choreografieën uitdraagt maar wil ook onderzoek doen naar hun geschiedenis en eigenaardigheden.

Naast deze twee nieuwe landen komen nog zes landen naar het Salland Festival. Mongolië, Italië, Finland, Hongarije, Togo en Turkije maken het lijstje compleet. Hiermee is het festival het grootste jaarlijkse Internationaal Folkloristisch Festival in Overijssel. Dit jaar wordt het festival gehouden vanaf donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni.

Hoogtepunten zijn de openingsavond op vrijdag, de gratis toegankelijke Folkloredag op zaterdag bij de feesttent in het dorp, de galavoorstelling op zaterdagavond en de matineevoorstelling op zondag. Nieuw zijn dit jaar de Salsa Workshops op zaterdag. Deze zijn onder leiding van een professionele dansleraar Franklin Eind en gratis toegankelijk. Zie voor het volledige programma de geheel vernieuwde website staging2.sallandfestival.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.