tielbeke krijgt 656 euro van zijn zwemclub

Raaltenaar Michel Tielbeke zal in augustus met de Nederlandse ploeg deelnemen aan het WK Zwemmen in Taipei (Brazilië). Althans, als de 25-jarige in staat is om de kosten te betalen. Iedere sporter moet voor het betreffende evenement namelijk zelf zijn eigen kosten betalen, als gevolg van uitblijvende sponsorinkomsten. De dovensport valt niet onder de Paralympics en wordt zodoende ook niet maximaal ondersteund door het NOC/NSF. De eigen wedstrijden die worden georganiseerd zijn wel groots opgezet, maar vaak (te) duur om ook te bezoeken.

Voor deelname aan het wereldkampioenschap in Taipei heeft Tielbeke naar schatting een slordige 3000(!) euro nodig, en dat geld zwem je niet zomaar bij elkaar. Niet in je eentje in ieder geval en daarom organiseerde zijn Raalter zwemvereniging SC Salland gisteren een soort van sponsorzwemmen.Verschillende sponsoren hadden vooraf toegezegd een bepaald bedrag beschikbaar te stellen voor ieder baantje dat SC Salland gisteren van half vijf tot half zes zou zwemmen.

De clubzwemmers van SC Salland leverden gisteren dan ook een puike prestatie door in totaal maar liefst 656,45 euro voor Tielbeke bij elkaar te zwemmen. Aan het einde van de dag werd een waardecheque overhandigd en werd Tielbeke bovendien gehuldigd voor de prestaties die hij het afgelopen jaar heeft neergezet, onder andere tijdens het WK 2006 in Zuid Afrika en bij het Nederlands Kampioenschap.

Met het sponsorbedrag schiet Michel Tielbeke inmiddels al aardig op om zijn deelname aan komend WK in Brazilië veilig te stellen. “Het was een geweldige sponsoractie”, aldus de topzwemmer. “Ik wil graag alle mensen bedanken die me hebben geholpen en natuurlijk de sponsoren voor deze bijdrage van 656,45 euro.”

Natuurlijk houdt Tielbeke zich ook nog aanbevolen voor reguliere sponsoren of geldschieters, want alle kleine beetjes helpen hem richting Zuid Amerika. Geïnteresseerden kunnen direct contact met hem opnemen via zijn eigen website of per mail op micheltielbeke@hotmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.