teleurstellend weekend voor bob withag

Het Yamaha-MGM-Racingteam uit Lemelerveld/Borne heeft een druk weekend achter de rug, met een teleurstellend begin en een redelijk slotresultaat. Op vrijdag tijdens de vrije training liep het team helaas tegen mechanische problemen aan. Later die dag tijdens de eerste kwalificatietraining ging het niet veel beter. Door een defect schakelpedaal kon motorcoureur Bob Withag maar vier ‘snelle’ ronden rijden. Een teleurstellende eerste dag leverde toch een zesde plek op.

Zaterdagochtend tijdens de tweede kwalificatietraining ging het stukken beter. Bob kon ritme op doen door veel ronden te rijden. Achter Vos, Veneman en Bauer wist Bob zich als vierde te kwalificeren. Zaterdagmiddag was de start van de eerste wedstrijd over zestien ronden. De eerste drie mannen, Veneman, Bauer en Vos wisten direct een gaatje te slaan. Kort hierachter vocht Withag met David Johnson om de vierde positie. In de vierde ronde kwam aan dit gevecht echter een einde. Bob beleefde zijn derde high-sider in drie weken. Gelukkig had de coureur zelf geen lichamelijke schade.

Na een nacht druk sleutelen stond de motor er zondagochtend weer tip-top bij. Bob kon in de warming-up weer een aantal ronden rijden, maar putte hier nog onvoldoende zelfvertrouwen uit.

Zondagmiddag werd de tweede wedstrijd verreden. In de eerste paar ronden kon Withag samen met David Johnson een mooi gevecht om de vierde positie aangaan. Helaas liepen de rondetijden van Bob op en zakte hij af naar de zesde positie. In de tiende ronde ontstond er door een valpartij een rode vlag situatie, hierdoor kwam er vroegtijdig een einde aan de wedstrijd. Bob finishte als zesde. Voor deze wedstrijd werden er halve punten gegeven, aangezien er nog geen 75 procent van de wedstrijd was verreden. Al met al begon het weekend erg teleurstellend en eindigde het met een redelijk resultaat.

Aankomend weekend kan er weer volop aan het zelfvertrouwen worden gewerkt. Bob gaat samen met het team naar het Duitse Oschersleben. Vrijdag kan Bob vijf keer deelnemen aan een vrije training. Zaterdag zullen er twee kwalificatietrainingen gereden worden en zondags twee wedstrijden. Het team zal hier proberen om weer voor de plekken op het podium mee te strijden. Voor meer nieuws over het team kijk op Yamaha-MGM-Racing.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.