stoppelhaene helpt straatversierders op weg

‘Geen tijd’, is misschien wel het meest gehoorde argument om niet deel te nemen aan het versieren van de straat tijdens Stöppelhaene. Wellicht is dat ook wel een andere manier om te zeggen ‘Ik weet niet hoe het moet’. Nu, de commissie van Stöppelhaene die zich bezighoudt met straat- en gevelversierders kan je een heel eind op weg helpen.

Want zeg nu zelf, wat is leuker en gezelliger dan om samen met de buren de straat waarin je woont een feestelijk en verlicht aanzien te geven tijdens de Stöppelhaenedagen? Vorig jaar mocht de organisatie tien straten en negen gevels noteren die versierd waren in Raalte. Een mooi aantal natuurlijk, maar voor verbetering vatbaar.

Het Raalte dorp kent met de BK-straat, Verheydenstraat en Göbelstraat al jaren vaste klanten die meedoen aan de straatversiering. Ook uit Raalte Noord komen goede berichten. De Herinckhave doet al voor de vierde keer mee. “Je hebt op een heel andere manier contact met de buren en je leert elkaar beter kennen”, vindt Marion van Zoelen, die woonachtig is aan de Herinckhave.

De eerste plaats vorig jaar, met het thema ‘Kastelenbuurt’ was natuurlijk prachtig, maar dat is niet het enige dat telt. “Het is altijd gezellig, met het plakken van de borden en met het opbouwen op de dinsdag, dan gebeurt er niet zo veel. Woensdagmiddag en -avond wordt het spannend als de jury komt kijken.”

Mocht je inmiddels interesse hebben en lijkt het je wat om eens deel te nemen, dan kun je op de website van Stöppelhaene (staging2.stoppelhaene.nl) de contactpersonen vinden die je op weg kunnen helpen. Wil je meedoen aan de wedstrijd dan kun je Cees Bouman bellen: 06-51413926.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.