stoppelhaene goed met de rolstoel bereikbaar

Tijdens het Sallands Oogstfeest kan rolstoelend Raalte heel goed alle feesten bezoeken. Daar staat Stöppelhaene garant voor. Het kost een paar duizend euro, maar dan heb je ook wat. Aan het woord Paul Wittenhorst van het Stöppelhaenebestuur:

“Al enkele jaren leggen wij als Stöppelhaene voor eigen rekening met houten vlonders een breed pad vanaf het trottoir Domineeskamp tot aan de Lifgerusstraat. Dit pad loopt langs de beide tenten op ’t Stöppelveld. Ook leggen we een pad met deze vlonders voor de Sallandse Herberg en praalwagentent. Hiermee zijn al onze tenten en toiletvoorzieningen goed bereikbaar voor rolstoelen, wandelwagens, scootmobiel, noem maar op. Men kan alle activiteiten hierdoor bereiken en er aan deelnemen.”

“Voor het donderdagavondprogramma is voorzien in een apart gedeelte voor het buitenpodium voor rolstoelen. Dit gedeelte is bereikbaar via de vlonders. Ook is voorzien in een apart invalidentoilet. Alle ingangen van de tenten zijn ontsloten middels deze vlonders en voorzien van rolstoelvriendelijke ingangen. Goede toegankelijkheid van het feestterrein is voor ons al lange tijd belangrijk. Ook dit jaar zullen wij dan ook de genoemde voorzieningen realiseren.” Dat is dus keurig geregeld van de Stöppelhaene.

Maar er is meer: “Deze voorziening kost ons jaarlijkse enkele duizenden euro’s. Dat hebben we er dus graag voor over. Maar we vinden wel dat de gemeente buiten de feesten om, dus eigenlijk het hele jaar door, haar verantwoordelijkheid dient te nemen als het gaat om de toegankelijkheid van Domineeskamp als parkeerplaats.”

“Want ook dán – zo hebben we begrepen – is het terrein slecht tot niet toegankelijk voor rolstoelen, winkelwagentjes, wandelwagens enzovoort. Het terrein bevindt zich op dit moment in een dusdanig slechte toestand dat het ook voor voetgangers haast geen doen meer is om over het terrein te lopen. Niet alleen tijdens evenementen maar zeker ook bij het gebruik als parkeerplaats.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.