stentor weert advertentie van salland centraal

Salland Centraal stond gisteren met een kleine advertentie in de Stentor, een beetje weggestopt op één van de laatste pagina’s van het Salland-katern. We hadden een beetje meer opvallend in beeld gewild, gisteren én vandaag. Maar dat mag niet van de Stentor. Sterker nog: de advertentie van vandaag heeft de krant niet eens gehaald. Da’s lastig, want als nieuwsbedrijf(je) willen we toch graag kunnen vertellen dat we er zijn.

Op onze eigen site hoeven we dat niet te doen, want jullie weten het al. Een redactioneel stukje werd bij de Stentor geweigerd omdat we de concurrent zijn. En nu dus ook geen advertentie. “Ten eerste mogen we ten allen tijden advertenties weigeren als we dat willen. Ten tweede gaan we geen concurrentie in de krant verder helpen.” Aldus directeur Remmelslaan, verantwoordelijk voor het advertentiebeleid. Of dat niet wat kleinzielig is, vroegen we ons af. Want zo’n groot concern zijn we met Salland Centraal nu ook weer niet. “Ja inderdaad, we zijn kleinzielig.”

Begin mei bleek ook al dat de Stentor geen ingezonden brieven plaatst als die inhoudelijk de krant in diskrediet brengen. Voormalig burgemeester Bolhuis leverde een ingezonden brief in bij de krant met kritiek. Hoofdredacteur Alex Engbers van de Stentor zei toen tegen Salland Centraal: ”We hebben de ingezonden brief van Bolhuis bewust niet geplaatst, omdat hij in twee passages afgeeft op de krant. De afspraak die we maakten met Bolhuis was dat hij een ingezonden brief mocht plaatsen, zonder naschrift van ons, met de nadrukkelijke afspraak dat het niet over de krant zou gaan. Daar hield hij zich niet aan, dus weigerden wij de brief.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.