steenmarters actief in heetense autos

De steenmarter is opgedoken in de Heetense straten Alingcamp en Nieënhof. En het gaat hier niet om één steenmarter, maar volgens de buurtbewoners wel om drie of vier. De kleine roofdieren hebben inmiddels al meerdere malen toegeslagen en schade aangebracht bij verschillende auto’s.

De favoriete speelplek van een steenmarter is namelijk de warme motorkap van een auto én de knagers zijn dol op rubber, met alle gevolgen van dien. Zo zijn er in Heeten inmiddels al meerdere kabels en slangetjes vervangen. Een dure grap en na meerdere malen zelfs een zeer groot probleem te noemen.

De steenmarter is vooral ’s nachts actief. Van zonsondergang tot zonsopgang is hij vaak op zoek naar voedsel. Het menu van een steenmarter is zeer gevarieerd en bestaat uit muizen, konijnen, vogels, eieren, insecten, wormen, bessen en vruchten. De restanten hiervan kun je terugvinden in hun uitwerpselen.

Volgens de geldende wettelijke regelgeving is de steenmarter een beschermde diersoort en mogen zij niet actief worden bestreden of worden gevangen. Enkel het weren van de aanwezigheid behoort in het geval van optredende overlast tot de mogelijkheden.

De bewoners van de Alingcamp en Nieënhof in Heeten hebben inmiddels al verschillende trucjes geprobeerd. Zo zijn er speciale apparaatjes (die hoge tonen verspreiden) aangebracht, zijn er wc-blokjes met een sterke geur opgehangen en zijn kabels ingespoten met speciale spray. Of het allemaal effect heeft, is de vraag. De meningen in Heeten zijn er in ieder geval over verdeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.