sportparkplan gb met voordeel voor iedereen

Sluit de Zwolseweg af en trek de Ceintuurbaan door naar de weg Raalte-Deventer. Geef SV Raalte en Atletiekvereniging Salland trainingsruimte op de nieuw ontstane ruimte. En je hebt zowel een tijdelijke als definitieve oplossing voor het accommodatie-probleem voor Raalter sportverenigingen. Dat plan presenteert Gemeentebelangen dit weekend.

De oplossing is definitief omdat SV Raalte en AV Salland hun trainingsaccommodatie er definitief krijgen. Het plan is tijdelijk, omdat SV Raalte voor de speelvelden blijft zitten waar ze zit, tot duidelijk is of ze kan verhuizen naar het terrein tussen het spoor en de weg Raalte-Nijverdal in de achtertuin van Beaphar. Mocht die ruimte niet beschikbaar komen (dat is afhankelijk van wat er met de weg Zwolle-Nijverdal gaat gebeuren), dan moet SV Raalte op termijn een plek krijgen in Raalte Noord. Bijkomend voordeel is dat SV Raalte de trainingsvelden op Ramele niet meer nodig heeft. Daar heeft Sallands Mixed Hockey Club dan weer voordeel bij, want ook die club heeft ruimtegebrek. Kortom, volgens GB hebben we het hier over een korte én lange termijn oplossing met alleen maar winnaars.

Gemeentebelangen wil dat de plannen van wethouder Gebben van tafel gaan. SV Raalte zou dan namelijk nu al helemaal van de Jan van Arkelstraat weg moeten naar een direct weer te kleine nieuwe plek. Mocht de spoorzone later toch niet beschikbaar komen kan Rohda ook niet meer uit de voeten. Kwiek moet het dan doen met sportvelden die ook parkeerplaats zijn. En de atletiekvereniging is niet eens ingetekend in de plannen. Gemeentebelangen vindt het eigenlijk onbegrijpelijk dat die plannen nog weer meegenomen worden in de gesprekken die in september volgen met de verschillende sportverenigingen.

Om het de gemeente makkelijk te maken heeft GB de plannen alvast uitgetekend. Op die plattegrond is ook al vooruitgekeken naar de toekomst, als sportverenigingen op zich nemen kinderen op te vangen als ouders werken. Daar is ruimte voor bedacht in de spoorzone. GB denkt ook aan een gezondheidscentrum (ook voor senioren), een uitgaansgelegenheid ook voor de jeugd en mogelijk andere activiteiten. Wat Carla Hoge van GB betreft valt daarover ook te praten met Harold Oosterlaar van De Leeren Lampe. Die wil bij bedrijfsverplaatsing ook allerhande combinaties aangaan met de sportverenigingen.

Voor GemeenteBelangen is het een uitgemaakte zaak. Dit plan levert een win-win-situatie op voor iedereen. Raalte kan zich dan als sportgemeente die daarmee tevens haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, goed op de kaart zetten. Op de site van Gemeentebelangen is het plan uitgebreid beschreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.