sponsortocht naar mettingen weer dichtbij

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat honderden mensen vanuit Raalte met fiets, wandelend of met skeelers onder een flinke tocht maakten naar het Duitse Mettingen. Zaterdag 22 september staat de ‘Sponsorfietstocht Raalte-Mettingen’ weer op het programma. Dat lijkt nog ver weg, maar dat is het – zeker voor de organisatie – absoluut niet. Achter de schermen is de Stichting Raalte Actief al volop bezig met de voorbereidingen voor de volledig verzorgde sponsortocht over 135 kilometer.

Het is elke keer een hele logistieke operatie om de sponsortocht rond te krijgen. Want iedere groep fietsers krijgt begeleiding van een motor en een busje. Die motor probeert de weg vrij te houden en zorgt hoe dan ook voor de verkeersveiligheid. Het busje is er voor uitvallers, korte rustpauzes voor als het echt niet meer gaat, maar bevat ook reparatiemateriaal voor pech onderweg. Dan moet er voor halverwege een lunch worden georganiseerd. In Mettingen moeten de fietsers kunnen douchen. En al die Sallanders moeten ’s avonds ook weer thuis kunnen komen. Om dat te organiseren, terwijl er ook nog winst gemaakt moet worden, dan moet je voortijdig aan de slag.

Die winst gaat overigens niet naar de kas van Raalte Actief, maar zoals gebruikelijk naar een goed doel. Dit jaar is de keuze gevallen op KansPlus. KansPlus is de vereniging van ouders en verwanten van mensen met een beperking, met ook een afdeling in Salland. Voorheen was dat de VOGG, de vereniging voor ouders met een geestelijk gehandicapt kind. Om zoveel mogelijk geld in het laatje te krijgen voor KansPlus mogen deelnemers aan de tocht naar Mettingen zich ook laten sponsoren. Het inschrijfgeld van 25 euro is namelijk een minimumbedrag. Alles wat meer binnenkomt is meegenomen. Een mooie uitdaging voor bedrijven om teams te adopteren of om eigen personeel de fietstocht aan te bieden?

Inschrijvingsformulieren kunnen worden afgehaald en ingeleverd bij de ABN/AMRO-bank en bij het VVV-kantoor in Raalte. Via staging2.stichtingraalteactief.nl is ook een inschrijfformulier en meer informatie over de fietstocht te krijgen. Dat kan ook bij André Heethaar (0572-356602) of via info@stichtingraalteactief.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.