splash en sjot vertolken musical hair

Het Hoftheater in Raalte is zaterdag 16 juni weer het decor van de jaarlijkse voorstelling van de jeugdtheatergroepen Splash en Sjot. Liefst 23 jongeren zijn al weken aan het repeteren voor een knallende voorstelling met zang, dans en spel. De theatervoorstelling, gebaseerd op de musical Hair, is echter niet het enige spektakelstuk deze avond. Na afloop barst speciaal voor de jeugd nog een groot feest los.

Het theaterstuk van de jongeren van Splash en Sjot (in de leeftijdscategorie 12 tot en met 20 jaar) is gebaseerd op de musical Hair. Exact veertig jaar geleden ging deze musical op Broadway in première. De musical veranderde op dat moment de wereld met zijn energieke proteststem en eerste naakt in het theater. Nummers als ‘Let the Sunshine in’, ‘I Got Life’ en ‘Aquarius’ zijn onsterfelijke hits geworden.

“Het is een verhaal uit de jaren zestig, dat zich afspeelt tijdens de Vietnam-oorlog. Verder gaat het over een groep hippies en één jonge in het bijzonder, die op een gegeven moment in dienst gaat. Maar eigenlijk willen we niet veel van het geheel verklappen. Belangstellenden en geïnteresseerden moeten gewoon komen kijken”, zegt Annelie van der Linden, die zich namens Landstede Welzijn bezig houdt met de ‘musicalsterren’.

Tussen neus en lippen door laat Van der Linden toch nog even weten dat de acteurs van Splash en Sjot tijdens de voorstelling nog een verrassende wending in petto hebben. “Er wordt een héél leuk uitstapje gemaakt naar de huidige tijd, maar dat is ook alles wat ik er nog over zeg.” De voorstelling in het Hoftheater begint om 20.30 uur en kaarten zijn ter plekke te verkrijgen. Een toegangsbewijs voor de musical kost slechts 5 euro, een los kaartje voor alleen het grandioze feest 3 euro en een combikaart (dus voor zowel musical als feest) kost 7,50 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.