spectaculaire carpull races bij midzomerfeest

Komend weekend (22, 23 en 24 juni) staat alweer de 23e editie van de Midzomerfeesten (MZF) in Mariënheem op het programma. Een programma boordevol bekende, goed lopende activiteiten. Maar ook elk jaar weer met verrassend nieuwe onderdelen… Zo ook dit jaar!

Zo schreven wij eerder al over de komst van niemand minder dan Erik Hulzebosch, die op vrijdagavond veel publiek naar het feest in Mariënheem zal trekken. Maar wat activiteiten betreft is de zondag de regionale topdag. Iedereen heeft dan vrij en kan daarom gerust even Mariënheem aan doen. Het wordt een dag voor van alles en nog wat op wielen, al dan niet met een motor er in. In de ochtend starten er diverse fietstochten, ook voor de mountainbike. Maar meest spectaculair zijn de de carpull-races die de hele dag duren, onder leiding van de Dutch Car Pull Organisation.

Car-pulling is eigenlijk hetzelfde als tractor-pulling, maar dan met een auto. Op een honderd meter-baan van zand moet een chauffeur een sleepwagen zover mogelijk proberen voort te trekken. Maar hoe verder hij komt, hoe zwaarder de sleepwagen. Dat gaat in vier klassen. Je hebt minipullers tot 950 kilo, de super standaard klasse tot 1.500 kilo, de special licht klasse tot 1.350 kilo en de special zwaar klasse tot 2.000 kilo.

Vooral de special klasses zijn spectaculair, want de teams mogen naar eigen inzicht hun auto’s verbouwen. Sommigen hebben een motorvermogen tot wel 1.000 pk. Ze halen een fullpull binnen tien seconden. Het carpullen is naar Mariënheem gehaald door ‘Het Kantoor Automatisering’ (staging2.hka.cc) uit Wijhe. Het spektakel begint zondag om 11.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.