sluitingstijd maxx food blijft gehandhaafd

Maxx Food in Raalte krijgt geen vergunning om zijn bedrijf wekelijks op vrijdag- en zaterdagnacht tot 3.00 uur open te houden. Dat hebben burgemeester en wethouders ook in tweede instantie besloten.

Eigenaar Bülent Bas van de (shoarma)broodjeszaak aan de Nieuwe Markt had tegen een eerder verbod voor nachtelijke opening bezwaar aangetekend. “Het gaat eigenlijk maar om een half uurtje extra”, zegt Bas. “Klanten die voor twee uur binnen komen, mogen van de politie nog tot uiterlijk half drie blijven zitten. Maar wij willen de mensen graag tot half drie binnen laten en dan de laatste ronde inzetten.”

Maxx Food verwijst verder naar het beleid in grote steden, waar het gebruikelijk is dat broodjeszaken langer open mogen blijven dan cafés en andere uitgaansgelegenheden. Ook maakt Bas zich ernstig zorgen over de reeks van vernielingen in de weekenden. Zijn pand bestaat voornamelijk uit glas en is daarom een makkelijk doelwit. Ter voorkoming van vernielingen van zijn zaak – aangericht door gefrustreerde bezoekers die voor een dichte deur staan – wenst hij langer open te blijven.

Volgens de gemeente Raalte kan het argument van eigenaar Bas, dat in grote steden het gebruikelijk is dat broodjeszaken langer open zijn dan uitgaansgelegenheden, geen basis zijn om in aanmerking te komen voor verruiming van de openingstijden. In het beleid van de gemeente is er sprake van uniforme sluitingstijden en is er geen differentiatie toegepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.