schutte informatisering kiest zakelijke markt

Het is van de week rustig in de centrale hal van Schutte Informatisering in Lemelerveld. En dat was eigenlijk ook de bedoeling. Want vanaf 1 juni is de verkoop aan particulieren overgeheveld naar EGCS. “Dat zit hier aan de overkant, bij bouwbedrijf Harmsen, in ons oude pand”, is misschien wel de meest uitgesproken zin aan de balie van Schutte Informatisering.

Marcel Schutte richtte Schutte Systems in 1992 op. Het bedrijf groeide als kool. Eerst door zich geheel en al te richten op de particuliere markt. Maar later werd dat meer en meer de zakelijke markt. Voor het oog leek Schutte Informatisering het vooral van de particulier te moeten hebben. De winkel aan de Ambachtstraat zat iedere openingsminuut bomvol. Maar achter de schermen bleek het heel anders te zitten. Schutte haalde zijn omzet voor negentig procent uit de zakelijke markt. Om al die particulieren toch optimaal te kunnen blijven helpen was er eigenlijk maar één goede oplossing, en dat was een afsplitsing.

EGCS is er nu voor de particulier. Het wordt geleid door Gerben Krukkert en Erwin van de Sligte, twee voormalig personeelsleden van Schutte Informatisering. Ze zijn begonnen aan de Ambachtsweg 13. Voor deze oplossing is gekozen om eigen personeel een mooie kans te geven een bedrijf te starten, maar ook om voor Lemelerveld een goede computerwinkel te behouden. De start kan lekker soepel verlopen omdat Schutte Informatisering in het begin nog wat hand- en spandiensten verleent.

Schutte Informatisering gaat zich verder geheel richten op de zakelijke markt. Het midden- en kleinbedrijf, groot zakelijk en educatief zijn de drie takken van sport. ICT-infrastructuur, telecommunicatie, documentverwerking, videosurveillance, webtechniek en bedrijfssoftware zijn de specialiteiten. Dat is andere koek dan een pc verkopen aan een particulier. Het één is niet minder dan het andere. Maar het is gewoon een heel andere tak van sport. Wat ondermeer blijkt uit de deskundigheid van personeel van Schutte Informatisering. Door kennis van zaken weten ze de beste oplossingen de bedenken, maar kunnen ze ook door middel van cursussen personeel opleiden dat met die computers moet werken.

Schutte Informatisering is één van de partners van Salland Centraal. We zullen het komende jaar een aantal voorbeelden geven van bijzondere oplossingen met de handtekening van Schutte Informatisering er onder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.