sallandse jeugd kiest eieren voor zn geld

De jeugd is liever lui dan moe, blijkt uit een rondgang langs Sallandse uitzendbureaus die vakantiewerk regelen. Maar ja, uiteindelijk moet er toch geld verdiend worden. Zolang er maar meer werkzoekende vakantiehulpjes zijn dan banen, wordt deze zomer daarom ook het ‘mindere’ werk wel weer gedaan.

Uitzendbureau Randstad zorgt er al jaren voor dat de Raalter jeugd bij Bouwhuis Eiproducten aan de slag kan. En dit jaar zitten ze daar “al aardig vol”. Ook bij de Rabobank kan geld verdiend worden via het uitzendbureau. Is het bij Bouwhuis voornamelijk productiewerk, bij Rabobank wacht er administratief werk. “Dat is wel populairder, ja. We merken ook dat de jeugd met steeds meer eisen komt”, vertelt Ingrid van Randstad. Maar toch zit ook Bouwhuis vol met vakantiekrachten… “Ja, uiteindelijk kiezen de jongeren toch eieren voor hun geld. Het aanpakwerk moet ook gebeuren en er moet nu eenmaal geld verdiend worden. Maar toch, de jeugd van tegenwoordig is liever lui dan moe.” Zo, dat is duidelijk.

Dan Tempo-Team. “Bij Wasserij Salland zit het al aardig vol. Er heerst een goede werksfeer en er is op tijd voor geadverteerd”, volgens Erwin Marsman. “Het werk zelf is op zich niet bijzonder leuk, moet ik bekennen. Maar wij merken dan ook niet zo zeer dat de jeugd met meer eisen komt. In Raalte is dat volgens mij niet het geval. De meeste vakantiewerkzoekenden zijn snel tevreden.”

Start People zorgt vooral voor productiewerk bij Van Dijk, boekenhandel in Kampen. Maar er wordt ook werk aangeboden waarbij administratieve en technische vaardigheden aan bod komen. Krijgt dat werk dan de voorkeur van de jeugd in Raalte? “Ik heb niet het gevoel dat de werkzoekende jeugd veeleisender is geworden. Vaak willen ze liever geen schoonmaakwerk doen, maar over het algemeen zijn ze voor veel dingen in”, aldus medewerker Matthijs van Dorst. “Er moet ten koste van alles geld verdiend worden. De meeste jongeren weten wel, omdat ze vaak alleen een diploma van de middelbare school hebben, dat echt leuk werk er vaak toch niet in zit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.