rood voor aleid mulder maar hij gaat door

Aleid Mulder (67), al zestig jaar speler van VV Heino, heeft zaterdag zijn ‘eerste en laatste rode kaart’ gekregen. En hij was er nog trots op ook! Dit gebeurde namelijk tijdens de wedstrijd waarin Aleid op feestelijke wijze afscheid nam van het Heinose (actieve) voetbal.

Het veteranenteam Heino 9, waarin hij de laatste jaren heeft gevoetbald, had als blijk van waardering een groot aantal oud- spelers opgetrommeld met wie hij ooit in het team heeft gezeten. Het werd dus een gezellige reünie, met vooraf een leuke wedstrijd gespeeld door Heino 9 én alle oud-spelers. Aleid kreeg de rode kaart omdat hij een speler zou hebben vastgehouden… De wedstrijd eindigde met 1-1 en werd met penalty’s gewonnen door de genodigden.

Aan de hand van drie foto’s, daterend uit de perioden dat Aleid bij de toenmalige Sportclub Heino voetbalde, (1966-‘67), Heino 2 (1975) en het oude Heino 8 waren de oud-spelers uitgenodigd. “Alle trainers van Aleid uitnodigen bleek niet haalbaar, hij heeft er door de jaren heen zoveel versleten”, aldus de organisatie.

Aleid keek zaterdagmiddag wel even op zijn neus toen hij van huis werd opgehaald door zijn teamgenoten met een half open auto en twee prachtige trikes. Na een ereronde door het dorp werd Aleid, staande in de auto, het veld opgereden en toegesproken door de voorzitter van VV Heino Gerben Blauw. Na de wedstrijd wachtte een gezellige barbecue.

De speler zet dan wel een punt achter het actieve voetbal, dit betekent niet dat VV Heino hem zal moeten missen. En dat is maar goed ook, want de vrijgezelle Aleid is een zeer belangrijke figuur voor de vereniging. Zo beheert hij sinds 1972 de kantine, maakt deel uit van de beheerscommissie onroerend goed, verzorgt het clubblad en verricht allerlei hand – en spandiensten. Aleid: “Ik ben dag en nacht bij VV Heino te vinden. Ze zeggen wel eens dat ik beter mijn bed hier kan neerzetten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.