robben raalte wil rust en gemoedelijkheid

“Je ziet een duidelijke trend in het eisenpakket voor de nieuwe burgemeester. Raalte wil degelijkheid, rust en gemoedelijkheid terug. Daar is de bevolking aan toe en dat hebben ze duidelijk laten weten in de enquête over de profielschets.” Voorzitter van de beoogde sollicitatiecommissie Henk Robben (CDA) is daarom blij dat Raalte die enquête gehouden heeft. “Enerzijds hadden wij als raad ook wel dat gevoel. Anderzijds is het een duidelijk signaal dat de burger er ook zo over denkt.”

Vrijdagmiddag maakte de beoogde vertrouwenscommissie de profielschets voor de nieuwe burgemeester bekend. Procedureel moet de raad die op 3 juli nog goedkeuren. Daarna kunnen kandidaten solliciteren. Of waarnemend burgemeester Van Veen mee moet doen? “Daar ga ik geen antwoord op geven. Ik ga niet verder dan te zeggen dat hij het als waarnemer goed doet.” Waarmee Robben nadrukkelijk nergens op vooruit wil lopen.

Voorzichtigheid is overigens ook wel geboden. Want bij de vorige sollicitatie zijn er achteraf toch wat dingetjes verkeerd gegaan. Toen de problemen rond Alex Bolhuis ontstonden, verschenen er ineens berichten in de krant die alleen maar vanuit de vertrouwenscommissie konden komen. De Commissaris van de Koningin was daar woedend over en stelde zelfs een waarnemer aan (Van Veen), zonder overleg met de gemeenteraad. De beoogde vertrouwenscommissie wil dat niet weer laten gebeuren.

“Daarom is afgesproken dat er straks niet gecommuniceerd gaat worden via e-mail. Want die schijnen buitenstaanders nog wel eens te kunnen onderscheppen. En alle leden zetten een handtekening waarin ze vertrouwelijkheid beloven.” De SP lijkt daar geen zin in te hebben. ‘Die handtekening is overbodig, want lekken is sowieso al verboden’, is het standpunt van de SP. Maar Robben roept de Socialisten toch op daar nog eens heel goed over na te denken: “Als je een nieuwe burgemeester aanneemt, moet dat gebeuren namens iedere burger, dus ook namens de achterban van de SP.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.