raalter college geeft eigen fout toe

Wethouder Elshof (CDA) heeft vanmiddag op een persconferentie toegegeven dat het college een fout heeft begaan, door de hoogte van enkele vertrekregelingen niet openbaar te maken. Deze gegevens horen op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur voor iedereen toegankelijk te zijn. SP-fractievoorzitter Willy Lourenssen stelde dit aan de orde en heeft het gelijk aan zijn zijde gekregen.

In de afgelopen jaren zijn er drie ambtenaren bij de gemeente Raalte vertrokken. Zij zijn nu niet meer betrokken bij de gemeente, maar ze kregen wel een riante uitvloeiingsregeling. Hoe hoog het daarbij behorende bedrag is wilde de gemeente destijds niet bekendmaken. En dat moet dus wel.

“We hadden het achteraf gezien anders moeten doen”, gaf Elshof vanmiddag toe. “Maar dit is een goed leermoment. Hoewel het aangeeft dat de gemeente Raalte op het juridische vlak nog niet altijd in orde is.” De rekenkamer heeft daar overigens een onderzoek naar verricht. Daaruit blijkt dat de juridische kwaliteit en zorg van de gemeente Raalte omhoog moet. “Daar moeten we stil bij staan”, besefte de wethouder.

Het college heeft gisteren in een brief de gemeenteraad op de hoogte gebracht. Ook Hans de Kort, die al eens om opheldering vroeg, heeft door middel van een brief alsnog antwoorden op zijn vragen gekregen.

Zie ook: Openheid in salariskwestie gemeentesecretaris

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.