processierups in buitengebied gesignaleerd

In het buitengebied van de gemeente is de eikenprocessierups gesignaleerd. Het gaat hier nog om een kleine populatie. De eikenprocessierups kan gezondheidsklachten veroorzaken. Het is van belang dat niet alleen mensen, maar ook huisdieren wegblijven uit de omgeving van eikenbomen waar deze rups in voorkomt.

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups die in de maanden mei, juni en juli op eikenbomen voorkomt. De rupsen gaan groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel (eikenbladen) en kunnen gezondheidsklachten veroorzaken zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen of luchtwegen.

De rupsen zullen met behulp van speciale apparatuur door een boomverzorgingsbedrijf worden weggezogen. Dit is de meest effectieve wijze en natuurvriendelijke wijze van het bestrijden van rupsen. Medewerkers van het boomverzorgingsbedrijf worden hiervoor ingezet, gehuld in speciale beschermende kleding. Inmiddels is de gemeente al begonnen met de bestrijding langs de provinciale weg tussen Raalte en Heeten.

Meldingen over de eikenprocessierups kun je doen bij de publieksbalie van de gemeente Raalte (0572-347799).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.