overeenkomst voor sallandse poort oost

De gemeente Raalte en de ontwikkelcombinatie Timmerhuis – Oude Wolbers ondertekenen woensdagochtend 13 juni een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe woongebied Sallandse Poort Oost. De overeenkomst heeft tot doel de bouw van circa 215 woningen in de nabije toekomst mogelijk te maken. De belangrijkste afspraken over de ontwikkeling van het gebied zijn in het document opgetekend.

De weg voor ondertekening van de overeenkomst is vrij, omdat de gemeenteraad van Raalte op 24 mei 2007 instemde met het ‘Stedenbouwkundig Programma van Eisen’ voor het nieuwe woongebied. Dit document geeft de belangrijkste kaders waaraan het woongebied gaat voldoen. Zo geeft dit document inzicht in het exacte woningbouwprogramma, de eisen aan de inrichting van het openbaar gebied en de gewenste beeldkwaliteit van de wijk.

Eén van de belangrijkste afspraken is dat de ontwikkelcombinatie op korte termijn de Burgemeester Zuidwijklaan afrondt. Met de ondertekening wordt de aanleg van de Burgemeester Zuidwijklaan zeker gesteld. De Ontwikkelcombinatie Timmerhuis – Oude Wolbers legt deze voor eigen rekening aan. De Burgemeester Zuidwijklaan is van belang voor de ontsluiting van heel Raalte-Noord.

Na ondertekening wordt het bestemmingplan voor het woongebied opgesteld. Alleen op basis van een vastgesteld bestemmingplan kan er daadwerkelijk worden gebouwd. De aanleg van de Burgemeester Zuidwijklaan hoeft hier niet op de wachten. De verwachting is dat nog dit jaar wordt begonnen met de aanleg. Oplevering van de eerste huizen is begin 2009 gepland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.