open huis bij biologische en zorgboerderijen

Ruim tweehonderd biologische boeren en zorgboerderijen verspreid over het hele land houden zaterdag open huis. Onder hen de paardenmelkerij ’t Schanebroek in Luttenberg en de biologische melkschapenhouderij van Wiely Kleinlangevelsloo in Laag Zuthmen (zie hieronder). Zorgboerderij Zuz & Zo, aan de Nieuwe Wetering 1 in Lierderholthuis, houdt die dag niet alleen open dag, ze viert meteen ook haar officiële opening. Dat gebeurt midden op de open dag om 14.00 uur.

Op de zorgboerderij van Ietje en Saskia van Nijen en Johan Bouwmeester is werk voor mensen die buiten het reguliere arbeidsproces vallen. Ze werken er gewoon mee op de boerderij waar land- en tuinbouw de boventoon viert. Maar er is ook een aantal dieren, waaronder een recent aangeschafte ‘feestkoe’. Ook verkopen ze ijs vanaf de boerderij. Maar hoe het allemaal precies zit? Het beste kun je er komende zaterdag een kijkje gaan nemen.

Bij de biologische melkschapenhouderij in Laag Zuthem worden 300 Friese melkschapen gemolken. De melk wordt niet zelf tot kaas verwerkt. Naast melkschapen zijn er enkele zoogkoeien. Dit jaar zijn ruim 60 hoogstamfruitbomen aangeplant van oude appel- en perenrassen. Tijdens de open dagen (zaterdag 23 en zondag 24 juni) zijn er rondleidingen over het bedrijf, is er een natuurwandeling uitgezet en wordt gedemonstreerd hoe een schaap geschoren wordt.

Verder kunnen schapenkaas, schapenijs en lamsvlees worden geproefd. Ook zijn er lekkernijen en natuurlijk is er tijd voor een kopje koffie of thee. Voor de kinderen zijn er kleurplaten en lammetjes om te knuffelen. De melkschapenhouderij is te vinden aan de Hogeweg 2 in Laag Zuthem (bij Heino).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.