oortwijn voor vosman tegen rookverbod

De Tweede Kamer moet het nog goedkeuren, maar de ministersploeg is er sinds vrijdagmiddag uit: op 1 juli is de horeca in Nederland rookvrij. Café’s mogen dan nog wel een afgesloten rokersdeel hebben, maar daar mag niet geserveerd worden. In coffeeshops mag nog wel gerookt worden, maar niet in het verkoopdeel. Bij Salland Centraal druppelen de reacties van de horeca in de gemeente Raalte binnen.

Erwin Beumer van zalencentrum Oortwijn Heino is voorstander van het rookverbod. “Want vroeg of laat was het er toch wel gekomen. Maar onze gasten geven ook steeds vaker aan dat er op hun feest niet gerookt mag worden. Wij verwachten dan ook niet dat we minder omzet gaan draaien.”

Beumer kan zich wel voorstellen dat café’s en discotheken daar anders tegenaan kijken. Hij zou willen dat voor die groep nog eens naar andere oplossingen gekeken wordt. “Bijvoorbeeld meer premie betalen voor de gezondheidszorg”, is een voorstel.

Irma Vosman uit Nieuw Heeten heeft een café. En zij ziet de bui al hangen: “Als er een rookverbod komt, dan komt er ook een omzetdaling. Heel veel rokende klanten zeggen nu dat ze bij een rookverbod wel bij elkaar thuis afspreken om een biertje te drinken. Ik ben zelf geen roker, dus van mij mag het rookverbod er wel komen. Maar van mijn personeel rookt tachtig procent. Voor hen is het geen probleem als er een rokende klant aan de bar zit.”

Vosman voorziet vooral in het begin een omzetdaling. Ze moet nog maar zien of dat weer bijtrekt. “Het is dus een feit dat de horeca het weer moeilijk krijgt. Eerst de euro en nu een rookverbod.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.