ogen laseren in turkije istanbul scherp zien

Marcel Kloosterman uit Raalte liet zijn ogen laseren in Turkije. Na zijn verhaal over de aanloop en de operatie zelf, vandaag een bericht over de ‘moeilijke’ eerste dagen na de operatie. Maar van spijt achteraf blijkt totaal geen sprake.

“De volgende dag weer een heerlijke wake-up call om 7 uur en ik begin erg vermoeid te raken. Zo goed slaap ik namelijk niet. En deze nacht al helemaal niet. Voor de nacht zijn er speciale ooglapjes beschikbaar gesteld. Hierdoor kan je niet in je ogen wrijven. Heel handig, maar ze zitten erg strak. Dat ben ik natuurlijk niet gewend. Tel daarbij de spanning en adrenaline op die nog in mijn lichaam aanwezig zijn en mijn slaapgebrek is verklaard.

Vandaag staat er om 9.00 uur een na-controle op het programma. Alles blijkt in orde, alleen is het rondom mijn ogen wat vuil waardoor de kans op infecties toeneemt. Goed schoonmaken met babyzeep rondom mijn ogen is het advies. Overigens blijkt dat ik ruim 125 procent zie. Dit is niet erg, want er wordt verwacht dat dit weer bijtrekt.

Na de controle is de hele dag verder vrij. Iedereen is bewapend met een zonnebril en er kan genoten worden van Istanbul. Die zonnebril beschermt tegen de (sterke) UV-straling, maar zorgt er ook voor dat het rondom de ogen schoon blijft.

Voor een spotprijsje weten we die dag een boottocht op de Bosporus te regelen, we lopen over de Grote Bazaar en gaan de prachtige Blauwe Moskee in. Natuurlijk eten we ook de nodige broodjes Kebab, die in vergelijking met Nederland spotgoedkoop zijn. We betalen een lire, dat is een halve euro, voor een flink broodje. Een uiterst gezellig en leuk dagje, mét scherp zicht.

Dag vier is aangebroken en we vliegen weer naar huis. Met een tevreden gevoel land ik weer op Schiphol. In vier dagen Turkije ben ik niets kwijtgeraakt, heb ik perfecte ogen en heb ik me vier dagen weten te redden. De komende dagen moet ik nog wel rustig aan doen met sporten en ‘gek doen’ en moet er nog flink gedruppeld worden. Ondanks de pijn op de dag van de behandeling heb ik absoluut geen spijt van mijn beslissing. Integendeel zelfs, ik sta er volledig achter en ben erg blij dat ik het heb gedaan. Ik wil niet afsluiten met een reclameboodschap, maar heb je interesse dan kun je op staging2.intervision-europe.nl kijken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.