nog meer straatspelletjes voor nieuw heeten

De knikkerzakken kwamen vanmiddag in Nieuw Heeten massaal voor de dag. Op de speelplaats van de basisschool werd een knikkercompetitie gehouden waaraan de hele school meedeed. Leerkracht Björn Roesscher van groep acht kwam met het idee, om het spelen op het schoolplein wat meer aandacht te geven. Aanleiding was het geschenk van Plus Severijn uit Heeten, die de school onlangs drie knikkertegels schonk.

“Het barst hier van de knikkertegels en daar gebeurt heel weinig mee. Het zit vol zand en rommel en het leek me een goed idee om daar iets mee te doen.” Hij gaf zijn leerlingen opdracht om allerlei varianten op het knikkerspel te bedenken en die hadden daar wel oren naar. Ze bedachten allerlei varianten op andere spelen, zoals knikkerdarts, knikkerpoort, puntenreep, mik en tik, bommenwerpen en knikkypot.

“Het is heel leuk om te doen en wanneer er gescoord wordt reageren ze blij”, zegt Tijmen uit groep acht. De groep begeleidde de knikkercompetitie voor de hele school. De competitie was goed voorbereid. Borden met spelregels, formulieren voor de puntentelling, en mooi gemarkeerde spelopdrachten. Van klein tot groot werd met veel plezier meegedaan en de beloning was een zakje knikkers. Femke uit groep vijf knikkert wel eens, maar dan doet ze dat gewoon in de knikkerputjes. “Dit is nog leuker, vooral de knikkerpoort”, zegt ze.

“Het past bij het ervaringsgerichtonderwijs, met de visie met samen leren, samen spelen”, zegt directeur Danielle Bult. Woensdag was het tevens de nationale straatspeeldag en dat was een mooie gelegenheid om te laten zien dat het schoolplein in Nieuw Heeten, dat ook buiten de lesuren een functie als centraal speelveld heeft, een fijne plek is om allerlei spelletjes te doen. Om het spelen op het schoolplein nog aantrekkelijker te maken gaat een groep ouders vrijdagmiddag en zaterdag het schoolplein verfraaien met het aanbrengen van kleuren, waardoor hinkelbaan, knikkerputten, zandbakrand, bankjes en treinspoor meer in het oog springen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.