muziekprogramma stoppelveld dendert door

Een muzikaal topprogramma op drie verschillende podia dat maar voort dendert. Zo kan het programma op het Stöppelveld op Stöppelhaene-vrijdag en zaterdag 24 en 25 augustus het beste worden omschreven.

Wat te denken van het Festival der Liebe vrijdagavond in de Sallandse Herberg met onder meer ex-BZN voorman Jan Keizer? Of de niet van echt te onderscheiden AC/DC tributeband Action in DC op het buitenpodium diezelfde avond? Terwijl zaterdagavond Jovink (voor één van de allerlaatste keren ooit) op het buitenpodium te zien en te horen zal zijn.

De muziek mag dan heel verschillend zijn (en dat kan ook eigenlijk niet anders met drie verschillende podia: het buitenpodium èn de podia in de Sallandse Herberg en de vorig jaar enthousiast ontvangen Feestfabriek van carnavalsvereniging de Stöppelkaters), maar er zijn vrijdag- en zaterdagavond ook twee grote overeenkomsten. Op beide avonden is het overal groot feest èn op beide avonden is de entree helemaal gratis. Daarmee wordt Stöppelveld (opnieuw) het bruisende hart van het Sallands Oogstfeest Stöppelhaene.

Bas Ardesch, DJ no.1 in Raalte, zal op beide avonden zowel op het buitenpodium als in de Feestfabriek de stemming er op zijn eigen wijze in weten te krijgen. Het Festival der Liebe, vrijdagavond vanaf negen uur in de Herberg, is eigenlijk verplichte kost voor elke liefhebber van Nederlandstalige en piratenmuziek. Jan Keizer, Thomas Berge en Marianne Weber, wie kent ze niet? Ze staan bijna op elk uitverkocht megapiratenfestival en kunnen nu dus zeker ook op een volle Herberg rekenen. De Rosentaler vullen elk muzikaal gaatje vakkundig op.

Bij het Buitenpodium diezelfde vrijdagavond zijn de rockfans vanaf negen uur welkom voor wat een echte ‘Fun-night’ moet worden. De band ‘Plork en de Aannemers’ doen waar ze zin in hebben. Voeg daar een geflipte styliste aan toe en wat je overhoudt is een muzikale freakshow. Van ABBA tot System of a Down en van André van Duin tot Kaiser Chiefs, voor ‘Plork en de Aannemers’ is er geen vreemde eend in de bijt en niets is te gek. Je bent dus gewaarschuwd.

Stevig gaat het daarna verder met ‘Action in DC’, de tributeband die garant staat voor een avond met pure, ruwe, zwetende rock. Het stemgeluid van de zanger Mario Vermulst zit zo dicht bij het originele geluid van oud AC/DC zanger Bon Scott, dat je twijfelt of hij er niet zelf staat. Alle superhits van AC/DC worden gespeeld zoals Highway To Hell, Let There Be Rock en natuurlijk Whole Lotta Rosie. De al achttien jaar bestaande Nederlandse band heeft in binnen- en buitenland furore gemaakt en speelde in het voorprogramma van onder meer Mötorhead, Judas Priest, Saxon, Rammstein, Status Quo, Normaal, Steppenwolf, Deep Purple en ZZ-Top. En dan ben je dus geen klein bandje meer!

Het programma is daarmee vrijdagavond nog niet mee afgelopen, want daarna komt niemand minder dan Elvis Aaron Presley het buitenpodium op samen met de Memphis Maniacs. Een band met vier rasmuzikanten die door manager/presentator/

goochelaar/gastheer Dikke Dré naar Europa zijn gehaald. Vaste special guest is Presley, die zich door de formule van deze wereldband heeft laten verleiden om toch weer in de publiciteit te treden. Elvis laat zijn eigen repertoire links liggen om met de Memphis Maniacs een muzikale tijdreis te maken door de annalen van rock, pop en funk. Zo worden nummers van de Stones, James Brown en zelfs J.S. Bach in een nieuw jasje gestoken. Herkenbaar voor iedereen, maar anders…Een spetterende performance waarin show en humor hand in hand gaan met solide rock&roll.

Zaterdagavond om precies negen uur wordt een bijna historisch moment op het Stöppelveld. Op het buitenpodium staat dan voor de allerlaatste keer in Raalte (en één van de allerlaatste keren in Nederland) Jovink en de Voederbietels. De Jovinks zetten er na vijftien jaar een punt achter. De Achterhoekse rockband is met een combinatie van humor en rockmuziek uitgegroeid van een lokaal Achterhoeks duo naar een razend populaire band die speelt voor uitverkochte zalen, feesttenten en festivals als Noorderslag, Bospop en Lowlands. En in 2005 zelfs op vier bevrijdingsfestivals op één dag. Daarnaast is het feest dat ze zelf organiseren, de Zwarte Cross, met 78.000 betalende bezoekers in 2006, uitgegroeid tot één van de grootste (en zeker het meest bijzondere) festivals van Nederland.

Eind oktober zal het 15-jarig bestaan van Jovink & the Voederbietels op uitbundige wijze gevierd gaan worden. De band zal na afloop van de tour 2007 niet langer optreden. “We willen stoppen op het hoogtepunt en we willen graag dat iedereen ons herinnert als altijd positief en altijd met 100 procent inzet”, zo laten de Jovinks de verwachte duizenden bezoekers zaterdagavond 25 augustus in Raalte alvast weten.

Na Jovink betreedt een andere topact het buitenpodium: Beethoven. De zes leden van deze super coverband staan al jaren aan de top. Beethoven is een trendsettende en vooruitstrevende band die elk optreden tot een sensatie maakt. Of het nu in Nederland, Duitsland, Portugal, Curaçao of Azië is, de spirit van de groep werkt magnetiserend op het publiek. Beethoven zorgt voor een echte multimedia show, met verschillende plasmadisplays, projectieschermen en live cameraregistratie door meerdere, op afstand bedienbare, roterende camera’s. De live- en sfeerbeelden worden ter plekke gemixt door een VJ.

In de Herberg arriveert zaterdagavond met de eigen Cadillac Fleetwood Brougham Stretched Limousine uit 1986 de band Lijn 7 met een veelzeggend motto: Gas erop, dak eraf! Dit jaar wordt het 10-jarig bestaan van de ooit als Eindhovense studentenband begonnen groep gevierd met een jubileum cd. Lijn 7 is een supercoverband met een repertoire dat naast Nederlandstalige knallers bestaat uit Engels-, Frans- en Duitstalige classics, een hoop gimmicks en dat alles met een vette knipoog. Van ‘Hey Jude’ tot ‘Smoorverliefd’ en van ‘Deze vuist op deze vuist’ tot ‘Non non, rien n’a changé’. Energiek, interactief, laagdrempelig en verrassend…

In de Feestfabriek is deze zaterdagavond DJ Bas te horen. Hij krijgt daarbij steun van de danseressen Wytske en Jacqueline: twee spectaculaire gogo-dansessen met bijzondere dansacts die al samenwerkten met Tiësto, DJ Jean, Johan Gielen en Don Diablo. En dat nu dus zelfs mogen met onze eigen DJ Bas.

Zowel vrijdag- als zaterdagavond is het Stöppelveld, buiten Stöppelhaene-tijd ook wel bekend als de Domineeskamp, helemaal gratis te bezoeken. Donderdagavond moet er wel entree betaald worden als Van Velzen, Jannes, de Sjonnies, XYP, Jeckyll & Hyde, Krezip, DJ Jamie (drummer van Di-Rect) en IOS (Is Ook Schitterend) optreden. De voorverkoop (via onder andere de site staging2.stoppelhaene.nl) loopt inmiddels weer heel hard. Vorig jaar was een maand van te voren deze avond al helemaal uitverkocht, dus bij deze het advies om er snel bij te zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.